interviews

Rijke bekende Nederlanders:

John de Mol - mediamagnaat en miljardair 
Als er één succesvoorbeeld van 'the Dutch Dream' bestaat, dan is het wel John de Mol. Als manusje-van-alles begonnen bij de televisie en inmiddels is hij uitgegroeid tot een van de meest succesvolle mediatycoons ter wereld. De Mol praat niet graag over zichzelf, maar de feiten zeggen genoeg. Lees hier het verhaal van deze bijzondere self-made-miljardair. 

Wanneer blijkt dat een carrière als profvoetballer er niet in zit, komt John de Mol (1955) razendsnel tot het inzicht dat zijn kansen in het leven elders liggen. Befaamd is de anekdote dat hij na de Havo een tijdje plaatjes opruimt bij radiostation Noordzee, waar zijn vader John sr. dan directeur is. Het mediabloed begint dan al flink te borrelen. John jr. krijgt een baantje bij Studio Sport waar hij itempjes aan elkaar monteert. Vervolgens klimt hij op tot productieassistent en hij schopt het uiteindelijk tot producent van de succesvolle ShowbizzQuiz. Hij is dan slechts 23 jaar oud. 

In 1976 trouwt hij met zangeres Willeke Alberti, die tien jaar ouder is. Met haar krijgt hij zoon Johnny in 1979, maar een jaar later strandt het huwelijk al. Na de scheiding begint De Mol een eigen productiebedrijf: John de Mol Producties. Succes is nog niet gegarandeerd, want het is niemand minder dan Joost den Draaijer, alias Willem van Kooten die hem van een dreigend faillissement redt. John blijft stug doorbuffelen en krijgt uiteindelijk het grote succes waar hij al lange tijd op aast met kijkcijferkanon 'Medisch Centrum West'. Tv-producent Joop van den Ende ziet de concurrentie flink toenemen en onder het motto: if you can't beat them, join them, besluiten Joop en John de handen ineen te slaan en in 1994 te fuseren tot Endemol. 

vragen
antwoorden
bekende_nederlanders
arme mensen
miljonairs
tips
 

© copyright Celesta Design Powered by Primahoster